Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Miraakkelin mainoskuvien aarteita vuosien varrelta.Miraakkelin mainoskuvien aarteita vuosien varrelta.

 

Miraakkeli on Tampereella toimiva perheyritys, joka on perustettu vuonna 1970. Miraakkelilla on pitkä historia Tampereen katukuvassa.

Toiminta alkoi Laukontorin laidalla olevasta pienestä putiikista, jonka takahuoneessa suunniteltiin ja ommeltiin  naistenvaatteita ja -asusteita. Pian mallisto laajeni myös lastenvaatteisiin.

 

Sittemmin yritys kasvoi yli kymmenen henkeä työllistäväksi ompelimoksi, jolla oli myös useita kotiompelijoita Tampereella ja lähikunnissa. Aina 1990-luvun alkuun saakka Miraakkelin lastenvaatteita myytiin yli sadassa pikkuliikkeessä sekä tavaratalossa ympäri Suomen.

Ompelimo sijaitsi ensin Pirkankadulla ja myöhemmin Kehräsaaressa. Omia myymälöitä on ollut useita. Laukontorin lisäksi Pirkankadulla, Näsilinnankadulla, Kuninkaankadulla ja Kehräsaaressa. Viimeisin vaatemyymälä sijaitsi Aleksanterinkadulla vuodesta 1998 vuoden 2017 helmikuuhun.

 

Tällä hetkellä Miraakkelilla on oma lelukauppa Verkatehtaankadulla, jossa on myynnissä lelujen lisäksi valikoidusti oman malliston tuotteita sekä koko Ruskovillan mallisto.

Oman Miraakkeli® -malliston tuotteista tuotannossa ovat mm. Suomi-verkkarit, tonttuasut, Puuhapojat™ -työkaluliivi ja Miraakkeli® -askarteluessut ja ruokalaput.