Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

RUSKOVILLA

 

Miraakkelissa on myynnissä Ruskovillan tuotteita kaiken ikäisille. Paikan päältä löydät lähes koko Ruskovillan valikoiman, luomumerinovillaiset, silkkivillaiset ja luonnonsilkkiset -vaatteet, asusteet ja kohdelämmittimet. Lisäksi myymme suuren suosion saavuttaneita hirssiakanatyynyjä. Täkkejä ja petauspatjoja voimme tilata asiakkaan toiveiden mukaan. Villa- ja silkkituotteiden pesuun meiltä löytyy Sonett-pesuaineita ja tahranpoistoon sappisaippuaa.

 

Täydennämme valikoimaa viikoittain ja tarvittaessa saamme tilattavan tuotteen nopeallakin toimitusajalla! Nouda tai tilaa kuvasto myymälästämme.

 

Luomumerinovilla

Ruskovillan merinovilla on ettisesti tuotettua, sertifioitua luomulaatuista merinovillaa (mulesing-vapaa). Luomuvilla tuotetaan Etelä-Amerikassa: Argentiinassa ja Uruguayssa. Luomutuotannossa on periaatteena tuottaa tuotteita, joiden valmistusmenetelmät eivät ole haitallisia ympäristölle eivätkä ihmisten, kasvien ja eläinten terveydelle ja hyvinvoinnille.

 

Merinovilla on iholla miellyttävän pehmeää ja vähemmän kutittavaa kuin perinteinen lampaanvilla. Joustava merinovilla lämmittää myös märkänä ja tekstiilin huoltaminen on helppoa: usein pelkkä tuuletus riittää poistamaan hajut. 

 

Silkkivilla
Silkkivillan silkki on kiinalaista mulperisilkkiä ja langan kehrää saksalainen kehräämö. Silkkivilla neulotaan ja viimeistellään Suomessa. 

 

30/70 silkkivillassa on villan ihana lämpö ja silkin suloinen pehmeys. Pehmeä merinovilla ja puhdas luonnonsilkki toimivat yhdistelmänä kesät talvet niin vauvalle, leikki-ikäiselle, koululaiselle kuin aikuisellekin. Materiaalina silkkivilla on ohutta, pehmeää ja joustavaa ja antaa koko keholle  ihanan lämmöntunteen. Silkkivilla auttaa voimaan hyvin.
Silkkivilla-asut sopivat arkivaatetuksen alle sekä verkkaiseen hyötyliikuntaan ympäri vuoden.

 

Luonnonsilkki

Ruskovillan silkki on mulperisilkkiä. Se on kehrätty silkkikotelon pintakerroksesta ja sisimmästä osasta, ja sitä kutsutaan schappe-silkiksi. Silkkilangan kehrää vuonna 1892 perustettu sveitsiläinen perheyritys,  ja sille on myönnetty turvallisen textiilin Öko-Tex Standard 100 sertifikaatti. Silkki neulotaan Suomessa, eikä sitä viimeistellä millään viimeistelyaineilla.

 

Käytössä luonnonsilkki on kevyttä, pehmeää ja hengittävää. Ominaisuuksiltaan monimuotoinen luonnonsilkki tasaa hyvin lämpöä: lämmittää viileällä ilmalla ja viilentää lämpimässä säässä. Puuvillaan verraten luonnonsilkki eristää lämpöä viisi kertaa paremmin. Sileä ja litteä kuitu sopii herkimmänkin allergikon iholle sekä reumaatikoille.

 

Silkki on kuten villakin proteiinikuitu, ja sisältää samoja ainesosia kuin ihmisen hiukset ja iho. Sentakia silkki- ja silkkivilla-asuja tulisi hoitaa kuin omia hiuksia.  Silkkiä ei tulisi pestä entsyymejä sisältävällä pesuaineella, sillä entsyymit syövät silkkiä ja siihen ilmestyy pieniä reikiä. Silkki pitää tuuletuksesta, älä kuitenkaan jätä vaatetta pitkäksi aikaa odottamaan pesua.